صفحه شخصی سارا احدی   
 
نام و نام خانوادگی: سارا احدی
استان: گلستان - شهرستان: علی آباد کتول
رشته: کارشناسی ارشد برق - پایه نظام مهندسی: یک
تاریخ عضویت:  1393/09/17
 روزنوشت ها    
 

 قوس الکتریکی بخش برق

4

در سال 1802 پتروف (V.P.Petrof) کشف کرد که اگر دو تکه زغال چوب را به قطب های باتری بزرگی وصل کنیم و آنها را به هم تماس دهیم و سپس کمی از هم جدا کنیم شعله روشنی بین دو تکه زغال دیده می شود. و انتهای آنها که از شدت گرما سفید شده است نور خیره کننده ای گسیل می دارد.

قوس الکتریکی هفت سال بعد دیوی (H.Davy) فیزیکدان انگلیسی این پدیده را مشاهده نمود و پیشنهاد کرد که این پدیده به احترام ولتا قوس ولتا نامیده شود. آزمایش ساده اگر بخواهیم در یک روش ساده ای ایجاد قوس الکتریکی را نشان دهیم باید دو تکه کربن را روی گیره قابل تنظیم سوار نمود (بهتر است که به جای زغال چوب معمولی میله خاصی که از کربن قوس ساخته می شود و با فشار دادن مخلوط گرافیت ، کربن سیاه و مواد چسبنده به وجود می آیند، استفاده شود).

چشمه جریان می تواند برق شهر هم باشد برای اجتناب ازاینکه در لحظه تماس تکه های کربن مدار کوتاه ایجاد شود باید رئوستایی به طور متوالی به قوس وصل شود. معمولا برق شهر با جریان متناوب تغذیه می شود. ولی در صورتی که جریان مستقیم از آن عبور کند قوس پایدارتر است به طوری که یکی از الکترودها همیشه مثبت «آند)و دیگری همواره منفی «کاتد)است.

چهارشنبه 26 آذر 1393 ساعت 08:53  
 نظرات    
 
زینب باران 15:00 چهارشنبه 26 آذر 1393
0
 زینب باران
سپاس خانم مهندس احدی؛ عالی بود:)
سارا احدی 16:23 دوشنبه 1 دی 1393
0
 سارا احدی
سلام ممنونم دوست عزیز